Biografie

 

Dinie Peels Bell, 21 maart 1956, is een geboren en getogen Eindhovense. Vanaf het moment dat ze leerde lezen was dat haar passie, en op elfjarige leeftijd, na het verslinden van het zoveelste boek, dacht ze ‘dat ga ik ook proberen’, en begon met het schrijven van gedichtjes en korte verhalen. 

       Op de middelbare school oogstte ze altijd veel lof voor haar opstellen, van haar medeleerlingen maar vooral van haar leraren. ‘Dinie heeft een zwak voor Nederlands’, zei er een, en een ander liet zich  ontvallen ‘dat het hem niet zou verbazen als zijn leerlinge later schrijfster zou worden’.

       Op haar negentiende deed Dinie mee aan een verhalenwedstrijd van de Kunststichting Eindhoven. Haar inzending kwam in het boekje ‘Beeldspraak’ terecht. De auteurs die hun verhaal of gedicht in die bundel gepubliceerd zagen richtten een schrijfclub op. De Eindhovense Werkgroep Letteren was geboren.

       Later volgde Dinie een schriftelijke schrijfcursus, en nog later kwam ze bij een cursus terecht die gegeven werd door een gevestigd schrijfster. Op haar zevenendertigste besloot ze aan een roman te beginnen. Ze maakte de eerste opzet, en het manuscript kwam in de kast terecht. In augustus 2007 kwam ze het weer tegen. Ze las het en dacht: 'Dit is toch niet slecht. Eigenlijk zonde dat het half afgemaakt in de kast ligt'. Ze besloot het boek te voltooien, verbeterde de oorspronkelijke versie, en verzon er wat hoofdstukken bij. Vervolgens liet ze het aan wat goede vrienden lezen. Die riepen unaniem dat ze ‘er wat mee moest doen!’ Dat deed ze. Ze stuurde het op naar een uitgever die haar wat nuttige tips gaf. Ze paste het manuscript aan, mailde het opnieuw door, en kreeg een contract aangeboden. Haar debuutroman 'Alsjeblieft papa...' was een feit.

       Aangemoedigd door dit succes begon Dinie met het schrijven van haar tweede boek, 'Achtervolgingsdrift', een psychologische thriller. Ook dit boek is inmiddels op de markt. Momenteel werkt  ze aan haar derde manuscript, wederom een psychothriller.

       Tegenwoordig heeft Dinie aardig wat verhalen op internetsites staan. En ze is nog lang niet uitgeschreven, want ze heeft al een idee in haar hoofd voor een vierde en zelfs  een vijfde boek.

Haar motto: 'Een dag niet geschreven, is een dag niet geleefd'.

 

(2013)